Intelligent

Tendens nr. 1
AI og avanceret maskinlæring

Intelligente systemer som lærer, vedtager og potentielt handler på egen hånd i stedet for bare at udføre foruddefinerede instruktioner.

Tendens nr. 2
Smarte apps

Omfatter teknologier som virtuelle personlige assistenter (VPA). Kan transformere arbejdspladser ved at gøre trivielle opgaver nemmere (prioritere e-mails) og gøre brugerne mere produktive (fremhæve vigtigt indhold og handlingspunkter). Ved hjælp af AI vil teknologileverandører fokusere på tre områder – avancerede analyseværktøjer, AI-drevne og stadigt mere autonome forretningsprocesser samt AI-drevne, engagerende, konverserende og kontinuerlige grænseflader.

Tendens nr. 3
Intelligente ting

Nye intelligente ting anbringes som regel i tre kategorier: robotter, droner og selvstyrede køretøjer. Alligevel udgør disse tre kun en del af det, vi inkluderer i intelligente ting. Tingenes internet – Internet of Things, IOT – repræsenterer et hav af gadgets og installationer, der også vil blive smartere baseret på kunstig intelligens. Dem vil vi finde overalt i hjemmet, på kontoret, på fabriksgulvet og for eksempel på hospitaler.

Digital

Grænsen mellem den digitale og den virkelige verden bliver mere og mere uklar. At den digitale verden i stigende grad bliver et nøje spejlbillede af den fysiske verden og i nogle tilfælde fremstår som en del af den fysiske verden, skaber grobund for nye forretningsmodeller og digitale økosystemer.

Tendens nr. 4
Virtual Reality og Augmented Reality

Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) ændrer den måde, vi forholder os til hinanden på. For eksempel kan VR bruges til oplæringssituationer og erfaringer fra steder eller oplevelser, man ikke ville kunne have erfaret uden VR. Desuden vil AR, der muliggør en blanding af den virkelige og den virtuelle verden, give virksomheder muligheder, som det er svært at beskrive med ord.

Tendens nr. 5
Digital tvilling

Inden for tre til fem år vil milliarder af ting blive repræsenteret af digitale tvillinger, en dynamisk model af en fysisk ting eller et system. En digital tvilling bruges til at analysere og simulere virkelige forhold, reagere på ændringer, forbedre driften og tilføje værdi. Digitale tvillinger af fysiske objekter kombineret med digitale gengivelser af faciliteter anlæg og miljøer, samt mennesker, virksomheder og processer muliggør en stadig mere detaljeret digital gengivelse af den virkelige verden for simulering, analyse og kontrol. 

Tendens nr. 6
Blockchain

Blokchain er et verdensomspændende tinglysningsnetværk, en database over tinglyste oplysninger. Blokchain-teknologien har potentiale til at ændre den måde, vi skaber tillid på, og dermed påvirke vores forhold til aftaler, handel og ejerskab. Med EUs nye betalingsdirektiv på plads i januar 2018 bliver mange af dagens supervirksomheder meget sårbare

Mesh

Udtrykket "mesh" beskriver en dynamisk kobling af mennesker, processer, ting og tjenester, der støtter intelligente digitale økosystemer. Når "mesh" udvikler sig, ændrer brugeroplevelsen sig fundamentalt, og både den teknologi, der understøtter den, sikkerhedsarkitekturen og platformene skal ændres.

Tendens nr. 7
Konverserende systemer

"Conversational systems" kan være alt fra simple, uformelle tovejs-tekster eller taleopkald, såsom svar på "Hvad er klokken?" til mere komplekse interaktioner såsom indsamling af mundtlige vidnesbyrd fra vidner til kriminelle handlinger for at generere en skitse af en mistænkt. Systemerne introducerer en model, hvor folk tidligere tilpassede sig til computere, hvor computeren nu "hører" og tilpasser sig en persons behov for det rigtige svar.

Tendens nr. 8
Mesh App og servicearkitektur

Den intelligente 'Digital Mesh' vil kræve ændringer i arkitektur, teknologi og værktøjer, som bruges til at udvikle løsninger. Mesh-appen og servicearkitekturen (MASA) er en flerkanals-løsningsarkitektur, der udnytter skyen og serverfri computerkraft, containere og mikrotjenester samt API'er og hændelser til at levere modulbaserede, fleksible og dynamiske løsninger.

Tendens nr. 9
Digitale teknologiplatforme

Digitale teknologiplatforme er byggestenene i en digital forretning og er nødvendige for at komme ind på det digitale område. Hver organisation vil have en blanding af fem digitale platforme: Informationssystemer, kundeoplevelsen, analyse og information, IoT og forskellige økosystemer. Især vil nye platforme og tjenester til IoT, AI og samtalesystemer være et vigtigt fokusområde frem til 2020.

Tendens nr. 10
Fleksibel sikkerhedsarkitektur

Udviklingen af den intelligente "Digitale Mesh" med digitale teknologiplatforme og applikationsarkitekturer betyder, at sikkerheden skal kunne tilpasses. Sikkerhed i IoT-miljøet er særligt udfordrende. Sikkerhedsteams skal arbejde med applikations-, løsnings- og virksomhedsarkitekter for at vurdere sikkerheden tidligt i udformningen af programmerne og IoT-løsningerne. Sikkerhed i flere lag og adfærdsanalyse af brugere og enheder bliver obligatorisk for de fleste virksomheder.

Kilde: Gartner 2016

Kontakt os
Stine Reesen
CEO, Knowit Experience København
Kontakt mig
Kontakt mig

Til toppen