At være ”digital” drejer sig om at gentænke, hvad I gør, og hvordan I gør det. Gentænke processer og forretningsmodeller ved hjælp af digitale teknologier og kombinere den fysiske og virtuelle verden. Digital er ikke en teknologi, men en tankegang.

Med digitaliseringen overføres også mere magt til kunden, som gerne vil være til stede i helt nye kanaler, forvente mere og afgive ordrer på nye måder. Desuden møder I nye konkurrenter, og alt det betyder ganske enkelt, at I må ændre måden, I er vant til at tænke på. Både ledelse og medarbejdere, kompetencer, kultur og teknologi skal spille sammen, med udgangspunkt i de muligheder, digitaliseringen giver, og kravene til nytænkning, som den repræsenterer.

Spørgsmålene, I skal stille jer selv.
• Forstår vi de ændringer, vi står overfor?
• Hvem kan være en trussel for os? Hvordan kan vi overvåge dem?
• Prøver nogen at tage plads i værdikæden?
• Hvordan kan vi udfordre andre aktører i vores eller andres værdikæde?

Hvad skal der gøres?
Ved stadig at vise vilje til at forbedre kundeoplevelsen udforsker I samtidig, hvordan I lindrer kundens smerter, og hvordan I kan overraske kunderne med nye tjenester i dag. Det er den bedste garanti for at have kurs mod betydelige forbedringer i kundeoplevelsen i morgen. Når man ser på egne tilbud og forretningsmodeller med nye øjne, forbereder man samtidig momentum for at skabe nye produkter og tjenester; ofte ved at udnytte nye data og grundige analyser.

”Som altid er det en god regel at tænke mindre på, hvad I sælger, og mere på hvordan I kan fremstå relevante og værdifulde, når kunden skal udføre sine vigtigste opgaver.”

Tør I, at der bliver taget stilling til jer?
Differentiering efterlader tydelige fodspor hos enkelte arketyper/personas. Alle uimodståelige mærkevarer har sådanne fodaftryk. De tilbyder præcis det, deres målgrupper leder efter. Det betyder, at de leverer på tre niveauer af bevidste og ubevidste brugerbehov, de funktionelle, sociale og emotionelle. Det gælder bestemt også i et B2B-marked.

Når en mærkevare »connecter« stærkt og naturligt på tværs af disse lag, er den overbevisende og uimodståelig, fordi følelserne, den skaber, reflekteres både funktionelt og socialt. Hvis man kan opnå og vedligeholde det, får man ikke kun en bæredygtig uimodståelighed, men også maksimeret payback på markedsbudgetterne.

“The reason it seems that price is all your customers care about, is that you haven’t given them anything else to care about.”

Seth Godin, amerikansk forfatter og tidligere dot com executive

Tilbyd både smertestillende og lykkepiller
De nye værdiforslag bliver bygget op om en liste med produkter og tjenester, I udvikler, når I har fundet ud af, hvordan I kan lindre kundens smerter og skabe opture for dem. Metodikken, som ofte anbefales, er ”Value Proposition Design”; udviklet af Alex Osterwalder m.fl. for tre år siden.

Kundeprofilen, som kan udvikles i en workshop, beskriver et konkret kundesegment i forretningsmodellen. Profilen adresserer, hvad kunden ønsker at opnå og hvilke smerter, han/hun oplever, når han/hun forsøge at udføre sine ”opgaver”. Med udgangspunkt i det, kan I udvikle et værdikort, som til syvende og sidst munder ud i en liste med produkter og tjenester. Og, voila, så har I en struktureret beskrivelse af indholdet til nye værdiforslag i forretningsmodellen.

Kontakt os for en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan facilitere en ”’value proposition workshop” for jer.

Kontakt os
Stine Reesen
CEO, Knowit Experience København
Kontakt mig
Kontakt mig

Til toppen