Cases

Få dybere indblik i de udvalgte cases fra videoen

Gå tilbage

SOS Alarm

SOS Alarm-appen øger sikkerheden

SOS Alarm er ansvarlig for det nationale alarmnummer 112 i Sverige og garanterer og koordinerer nødindsatsen, når det er nødvendigt. Formålet med 112-appen var at etablere en hurtig, relevant og pålidelig kanal til at kommunikere med og informere offentligheden om nødhændelser.

Opkald, der modtages via 112-appen, sender automatisk en geografisk position, hvilket betyder, at der kan sendes hjælp til rette sted med det samme. I appen kan der også modtages advarsler om uheld i nærheden af brugeren samt vigtige offentlige meddelelser i form af push-beskeder.

Knowit har arbejdet sammen med SOS Alarm omkring både behovsanalyse og udvikling af appen, og Knowit tilbyder nu support til programadministration døgnet rundt. Opgaven omfatter også løbende forbedringer og tilpasning af funktioner. 

Den endelige version blev udviklet i Kotlin og Swift, med backend i Azure og JAM-stack anvendt til editor-grænsefladen.

Mower

Bæredygtighed som drivkraft for innovation i erhvervslivet

En af verdens førende producenter af produkter til udendørs brug, bl.a. motorsave, hækklippere, robotplæneklippere og havetraktorer, ønskede at styrke fokus på bæredygtighed på to af deres produktområder. Der var behov for nye værdier for at kunne levere nye produkttilbud, hvor bæredygtighed gjorde en forskel for kunderne, ved at bruge bæredygtighed som drivkraft for innovation i virksomheden, og som kunne give en ny fremtidig position som "grøn leverandør af rum".

Markedsinteressen for den strategiske retning var stor, og der blev frigivet nye, mere innovative og effektive løsninger til slutbrugerne. En særligt interessant tjeneste, der blev udviklet, var den tilsluttede plæneklipper, som styres nemt via en app. Denne IoT-løsning øger sikkerheden ved hjælp af tyverinotifikation og fjernsporing, overvågning og styring af plæneklippere.

blueGO

Problemfri kommunikation med blueGO

blueGO er Knowits Bluetooth-framework til problemfri kommunikation, der byder på en veldefineret API til kundernes applikationer, hvilket reducerer kompleksiteten af Bluetooth-teknologien og samtidig letter sameksistensen af og interaktionen mellem forskellige Bluetooth-profiler.

Løsningen anvendes i øjeblikket i mere end 60 millioner biler, og frameworket findes både i volumenmodeller og premium-modeller fra flere bilproducenter. blueGO bruges også i andre industrisegmenter samt i telefoner og medicinsk udstyr.

Softwaren er uafhængig af en kundes valg af RTOS-, MCU- og BT-chips, og blueGO-porte er tilgængelige for forskellige RTOS-enheder, herunder QNX, VxWorks, samt for Linux (Open Embedded, Mobile, Wind River Linux) og Android. Den følger gældende udviklingsstandarder og er tilpasset OpenSynergy.

Intelligent hjelm

Intelligent hjelm øger sikkerheden på byggepladser

Et af Europas største byggefirmaer henvendte sig til os med et ønske om at øge sikkerheden på byggepladser. Den intelligente hjelm opstod som en løsning med potentiale til at sætte en stopper for ulykker på byggepladsen.

Konceptet med en forbundet hjelm åbner for en lang række vigtige funktioner, f.eks. evnen til at sikre, at bæreren har den rette certificering til at betjene maskiner eller udstyr, og til at fastslå, om alle er blevet evakueret i tilfælde af en fare.

Hjelmene er forbundet med en platform for medarbejderstyring til indsamling af data, og de vigtigste fordele er: mindre risiko for ulykker på byggepladsen, bedre teamledelse og opgaveplanlægning, overvågning af sundhed og sikkerhed, onlinerapportering fra flere objekter, advarsler i realtid, kontrol af medarbejdere og udstyr, lokationssporing og elektronisk tidsregistrering.

Forbundne køer

Forbundne køer

Kan man forbinde alt? Tja – teknologi kan anvendes næsten overalt og kombineres med næsten alt. Et interessant tilfælde er samarbejdet med en kunde, hvor vi har brugt de funktioner og fordele, som teknologi gør mulige, og anvendt dem på køer.

Ved hjælp af teknologi kan landmændene indsamle værdifulde og vigtige data og derigennem øge deres køers sikkerhed og trivsel. Ved at indsamle, visualisere og synkronisere data i skyen kan vi give landmændene flere data, så de kan træffe den rette beslutning på det rette tidspunkt, baseret på indikationer i dataene.

Køkkenplanlægning

Mere effektivt værktøj til køkkenplanlægning

En af Sveriges globale varehuskæder ønskede at mindske afhængigheden af lokale it-leverandører og samtidig øge sin kompetence og kontrol over sine egne programmer.

En af disse applikationer var et værktøj til køkkenplanlægning. Sammen udviklede vi en løsning, hvor vi foretog overgangen til offentlige cloud-tjenester, hvilket gav kunden en moderne og fremtidssikret platform. Takket være skyen har kunden kunnet reducere brugen af traditionelle løsninger i lokalt miljø. I stedet øges brugen af skalerbare cloud-platforme i virksomheden. Det betyder, at der bruges mindre tid og penge på vedligeholdelse, installation og dimensionering af it-platforme og softwarelicenser.

Kundens programmer har nu mindre nedetid og kan skaleres ud fra behov og krav, som konstant ændrer sig, hvilket giver en bedre oplevelse for slutbrugerne.

Til toppen