Spring til hovedindhold
Til Knowits hjemmeside

PRESSEMEDDELELSE

Knowit moderniserer den norske Statens pensjonskasses platform for realkreditlån

IKKE-REGULERENDE

Knowit har fået til opgave at modernisere den norske Statens pensjonskasses (SPK) løsning til realkreditlån. Den nye platform er en fleksibel, brugervenlig og komplet komponentbaseret bankløsning. Aftalen med SPK har en samlet værdi på op til 100 millioner NOK over 10 år.

Jan Georg Lehmann

Den norske Statens pensjonskasse (SPK) forvalter boliglånsordningen for offentligt ansatte. SPK's nye løsning til realkreditlån bliver Norges mest moderne og brugervenlige platform, når den lanceres næste år.

– Vi er meget stolte over at have vundet denne kontrakt med den norske Statens pensjonskasse. Brugervenlige løsninger inden for bank- og finanssektoren har længe været en del af vores forretning, og vi ser nu, at flere aktører tager skridt mod mere fleksible, modulbaserede banksystemer med et stærkt fokus på høj brugervenlighed, siger Per Wallentin, koncernchef Knowit.

Mette Ystebø, Statens pensjonskasse, og Rune Ivarsflaten, Head of Dploy hos Knowit.

Mette Ystebø, Statens pensjonskasse, og Rune Ivarsflaten, Head of Dploy hos Knowit.

Knowit bliver totalleverandør af cloud-løsningen (SaaS) til SPK, som er bygget med Knowits egenudviklede låneansøgningssystem Dploy – i samarbejde med det europæiske teknologiselskab Mambu, som leverer kernesystemet. Resultatet bliver et komplet ansøgnings- og boliglånsspor, der tages i brug i 2024.

SPK stillede som krav til opgaven, at platformen skulle være en sammenhængende og brugervenlig ansøgnings- og låneløsning, som fungerer intuitivt for brugeren, i tråd med den norske regerings digitaliseringsstrategi. Leveringschef Jan-Georg Lehmann hos Knowit mener, at statslige aktører er førende på området i dag.

– Vi ser, at staten har været innovativ i digitaliseringen i en årrække, med myndigheder som det norske Skatteverket og NAV som gode eksempler. Det er glædeligt, men ikke overraskende, at det er en aktør som Statens pensjonskasse, der er de første til at opbygge en enklere og mere brugervenlig komponerbar løsning, der samtidig har datasikkerhed og databeskyttelse som højeste prioritet, siger Jan-Georg Lehmann (på øverste billede).