Et brugerflow uden trit og retning 

Studiepraktik.dk logger du ind på, hvis du har lyst til at afprøve, hvordan det er at studere på en videregående uddannelse. Du skal bare ønske de specifikke tilbud, der matcher dine angivne interesseområder, og herfra bliver du tildelt et af tilbuddene i en lodtrækning. 

Selvom det lyder simpelt, oplevede Studiepraktik, at eleverne havde svært ved at navigere rundt på sitet, som var præget af meget tekst og et komplekst hierarki. Praktiksøgende elever oplevede manglende overblik i brugerflowet, hvilket også kom til udtryk i stor aktivitet i supporten, hvor eleverne havde behov for at blive assisteret i deres søgen. 

Derfor skulle studiepraktik.dk gentænkes med et helt nyt webdesign ud fra moderne teknologi og en mere tidssvarende visuel stil. Ønsket til det nye site var en forbedret og forenklet informationsarkitektur gennem opdateret frontend-kodning, som skulle understøttes med nye designgreb for at fremme struktur, overblik og læsbarhed.

Overskuelig navigation med moderne teknologi 

Hvor det tidligere studiepraktik.dk var bygget på et forældet system med forældet teknologi, er det nye site implementeret efter moderne standarder på en Umbraco 10 CMS-platform, som gør det muligt at udvide, ændre og skalere på strukturen. 

Med Umbraco 10 har Studiepraktik fået nemmere ved at vedligeholde deres data med mulighed for selv at tilføje og opdatere tekster og automatiske mails – noget, som tidligere krævede administratorhjælp. På denne måde er alle medarbejdere på studiepraktik.dk blevet givet fuld autonomi til at kunne oprette og ændre i praktikudbydere og aktiviteter, hvilket samtidig gør det nemmere at onboarde nye redaktører.

Studiepraktik.dk er derudover udviklet til også at fungere fuldkomment gnidningsfrit på mobil, hvor størstedelen af de unge er til stede.

Ny visuel identitet med øje for tilgængelighed

Gennem kontrastfyldte farver, en blød typografi og et genkendeligt logo har Studiepraktik fået en komplet ny visuel identitet, som sikrer, at besøgende på studiepraktik.dk oplever et overskueligt og konsistent site, hvor navigationen og tilgængeligheden er i højsædet. 

Det nye CVI på studiepraktik.dk bygger i dag blandt andet på en revidering af deres oprindelige brandfarver: turkis og orange, som henholdsvis primær farve og sekundær farve. Som en måde at kommunikere deres åbenhed og hjælpsomhed består det opdaterede visuelle udtryk af en font med blødere kanter, som giver typografien et mere venligt og inviterende udtryk.

Deres funktion som elevers vejleder og online guide er derudover overført til et helt nyt logo af fire bomærker, som alle peger ind imod hinanden og skaber et samlingspunkt, der understøtter narrativet om at finde vej i livet.

Som sløjfe på værket fungerer bomærket også som et femte element igennem hele webdesignet, ligesom Studiepraktiks nye CVI er rullet ud på deres sociale medier.

Forbedret webdesign fra kode til kreativitet

Når elever klikker sig ind på studiepraktik.dk i dag, bliver de mødt af et dynamisk, moderne design som derudover er til at genkende på tværs af platforme med nye brandelementer og nyt logo. Med en 360-graders modernisering af deres webdesign – fra kode til kreativitet – tilbydes brugerne nu en brugeroplevelse af højere kvalitet. Og ved at bygge sitet i Umbraco 10 er redaktørerne på studiepraktik.dk sikret at kunne vedligeholde den gennemsigtige og overskuelige navigation, så de studerende fortsat har nemt ved at finde, hvad de søger. 

Studiepraktik.dk havde et stort behov for at komme over på en fremtidssikret og mobilvenlig løsning, der var mere intuitiv. Vi havde fået anbefalet at snakke med Knowit, og de viste sig at være den helt rigtige sparringspartner. Opgaven var ikke bare at kopiere det gamle site, men at forenkle de vigtigste brugerrejser på sitet, så flere elever kan komme ud på praktikophold. Her var Knowit ultraskarpe til at forstå både elevernes og administratorernes behov og sortere det uvæsentlige fra, så vi kun fik bygget det, der skabte værdi. Vi er svært glade for den nye løsning.

Henrik Varmark, sekretariatsleder, Studiepraktik.dk

Vil du høre, hvordan vi kan hjælpe dig?
Mikkel Olesen
CCO - Knowit Experience
Kontakt mig
Kontakt mig

Til toppen