CASE
LAND OF HOPE
Ny, stærk og international profil til dansk nødhjælpsorganisation
Siden 2012 har DINNødhjælp kæmpet for at beskytte udsatte børn mod voksnes overtro i Nigeria. De har hjulpet langt over tusind hekseanklagede børn og etableret Vestafrikas største børnecenter. Som et pro bono-projekt har vi hjulpet dem med at redefinere deres identitet og skabe en stærk og international profil under det nye navn: Land of Hope.
Fra Hope til Land of Hope
I 2014 sælger stifteren af DINNødhjælp, Anja Ringgren Lovén, størstedelen af sine ejendele og booker en one-way-ticket til Nigeria. Det eneste, hun har med i kufferten, er lidt tøj, lidt mad og en stålsat vilje til at gøre en forskel.
I Nigeria møder Anja drengen Hope. Han er voldsomt udsultet og udstødt af de voksne i lokalsamfundet, der har stemplet ham som et såkaldt ”heksebarn”. Disse børn bliver enten sendt på gaden eller jagtet, torteret og slået ihjel på grund af voksnes overtro. Anja giver Hope nogle kiks og sætter sig på hug for at lade ham drikke af sin vandflaske, inden hun fører ham til et hospital. Der bliver knipset et billede. Derfra går det stærkt.
Over natten går billedet af den nordjyske samaritaners omsorg for Hope viralt. Den barmhjertige handling får opmærksomhed fra hele verden, og støtten til DINNødhjælp stiger.
Anja er ikke sen til at drage god nytte af støtten, og sammen med Ingeniører Uden Grænser etablerer hun i 2015 et af Afrikas største børnecentre i delstaten Akwa Ibom. Navnet havde hun klar, inden den første mursten blev lagt. Det skulle hedde Land of Hope.
Sagen er større end personen
Siden Anja reddede Hope tilbage i 2014, har han og 73 andre udsatte børn fået tag over hovedet, og beskyttende mure omkring sig, hos Land of Hope. Her får de den kærlighed, tryghed og uddannelse, der kan sikre dem et værdifuldt liv. 30 voksne arbejder med børnene på børnecentret, og i Danmark har nødhjælpsorganisationen 5 fuldtidsansatte og en lang række faste, frivillige hjælpere.
Hvad der startede som én dansk ildsjæls brændende næstekærlighed har således vokset sig til en stor, professionel organisation med en soleklar vision: En verden hvor ingen børn skal lide under voksnes overtro.
Det er et markant mål, der kræver en international indsats. Derfor kom DINNødhjælp til os med et ønske om at rebrande deres identitet og skabe en stærkere international profil, der i højere grad ville kunne omfavne organisationens størrelse.
De ville omlægge noget af fokusset på Anjas personlighed for i stedet skabe større fokus på organisationens arbejde i Nigeria, ligesom de ønskede at re-frame det negative mærkat om ’heksebørn’ og i stedet gøre det til et samfundsfagligt spørgsmål om uoplyst overtro.
Markante budskaber i næstekærlige værdier
Det er svært at skabe den rette, internationale pondus med et brandnavn, der indeholder både et Æ og et Ø. Derfor var det første skridt i identitetsskabelsen at finde et nyt navn, der både skulle være internationalt og være repræsentativt for sagens kerne. Vi blev ved med at vende tilbage til det samme. Land of Hope.
Det navn etablerer organisationens arbejde som en positiv historie om håb, kærlighed og liv frem for en negativ historie om modløshed og død, hvilket var essentielt for fortællingen. Genkendeligheden til børnecentret er ligeledes vigtig for navnets udbredelse, ligesom navnet indeholder stor symbolværdi.
Det var Anja selv, der gav drengen Hope sit navn tilbage i 2014. Hvis man ser nærmere på det verdensberømte billede fra dengang, ser man også, at hun har HOPE tatoveret på sine fingre.
Et akronym for Help One Person Everyday. Dertil er det også et akronym for sagen, Help Organisation Providing Education, hvilket giver navnet både personlige og samfundsrelevante budskaber.
For at understrege Land of Hopes arbejde og mission fik navnet også en slagkraftig tagline: United Against Superstition. Det hele blev udarbejdet med udgangspunkt i tre grundværdier for det samlede brand: Care, Protection og Education. Værdier der både er stærke og robuste men også kærlige og omsorgsfulde. En kombination der udgør hjertet i den endelige identitet.
Forestil dig at stå overfor Dalai Lama og få ham til at udtale ’nødhjælp’. Det kunne jo næsten lige så godt være ’rød grød med fløde’! Så det er fantastisk at have fået et internationalt navn og en helt tydelig tagline, der med det samme definerer vores sag og samtidigt indrammer vores værdier og budskaber.
Anja Ringgren Lovén, Direktør og stifter
Land of Hope.
Et logo i balance
Det visuelle udtryk af identiteten skulle naturligvis understøtte og udfolde budskaberne i navnet og værdisættet. Land of Hope repræsenterer stabilitet og medmenneskelighed, men det repræsenterer også den styrke og de grænser, der er nødvendige for børnenes sikkerhed og udvikling.
Derfor er Land of Hopes nye logo opbygget i en kvadratisk form, der symboliserer grænser og stabilitet.
Samtidigt har logoets font et markant og robust udtryk med runde kanter, hvilket skaber en visuel balance mellem de stærke men samtidigt sympatiske værdier i Land of Hopes identitet.
I designernes arbejde med identiteten er der i det hele taget arbejdet aktivt med de fyldestgørende kontraster i Land of Hopes arbejde. Det stærke over for det skrøbelige. Grænser over for frihed. Farver over for mørke.
Skandinavisk minimalisme og afrikansk arv
Ud over logoet udgøres en stor del af den visuelle identitet af et grid med 10 farverige symboler. De repræsenterer hver især en kerneværdi hos Land of Hope, og når de kombineres på kryds og tværs skaber de et kraftigt og kontrastfyldt visuelt udtryk.
Dermed fungerer symbolerne som en visuel konsolidering af taglinen United Against Superstition, da de understøtter Land of Hopes empatiske princip om, at den enkelte indsats står stærkere som en del af et samlet fællesskab.
Ikonerne er alle udarbejdet i et kreativt krydsfelt mellem skandinavisk minimalisme og afrikansk arv. Farver og former er inspireret af afrikansk kultur og af børnenes egne tegninger på børnecentret i Akwa Ibom, mens designet af det enkelte symbol er minimalistisk, moderne og tidløst.
Den tilgang resulterer i en visuel stil, som både børn og voksne kan identificere sig med, da den både er legende og levende men samtidigt seriøs og stabil.
En robust identitet i en større sags tjeneste
Med deres nye identitet står Land of Hope stærkere rustet end nogensinde før i deres globale kamp mod skadelig overtro. Den visuelle del af identiteten er helt konkret udfoldet på Land of Hopes nye website, i brandbogen Book of Hope og på forskellige former for merchandise.
Men det er de fundamentale værdier og historier om næstekærlighed, empati og styrke, der i sandhed er hjertet i Land of Hopes nye identitet. Det har det altid været.
Nu har de imidlertid fået et tydeligere brand med de rette visuelle værktøjer til at adskille sig og dermed forøge fokusset på deres sag i en international skala.
Resultatet er en ny og helhedsomfavnende brandplatform, der klart og tydeligt kommunikerer Land of Hopes fineste sag, United Against Superstition, og samtidigt indeholder en kernefortælling med helt centrale budskaber og værdier. Alt sammen noget der bidrager til at ensrette organisationens arbejde og gøre brandet skalerbart, så alle der tilslutter sig Land of Hope bliver mødt af den samme vision. Det samme brand. Og den samme vigtige sag.
Besøg Land of Hopes nye website, og støt deres kamp mod overtro i Afrika.
Vi er meget taknemmelige for den store indsats i arbejdet med at redefinere og rebrande vores organisation. Vi har følt os fuldt ud forstået og respekteret af teamet fra Knowit Experience. Samtidigt har de formået at komme med idéer og vinkler, som har løftet kvaliteten af vores nye identitet op på et niveau, som vi ikke havde turdet håbe på. Det har bidraget til at forene vores organisation, så vi nu står med endnu stærkere kort på hånden i vores forsøg på at udspille skadelig overtros rolle i den tredje verden.
Anja Ringgren Lovén, Direktør og stifter.
Land of Hope
Vil du vide, hvordan vi kan hjælpe dig?
Du er velkommen til at ringe eller sende en besked, så kontakter vi dig.
Mikkel Olesen