escalator

Kunstig intelligens i vores hverdag

Vi befinder os i en ny æra, hvor kunstig intelligens er gået fra at være science fiction til at blive hverdag. Kundernes krav stiger eksponentielt. De forventer, at virksomheder er tilgængelige døgnet rundt, er til stede på et bredt udvalg af digitale platforme samt tilbyder helt ukomplicerede brugergrænseflader. Tendensen peger klart i samme retning, nemlig at brugere godt kan lide at interagere med kunstig intelligens – uanset om det er via chat eller stemmeteknologi.

Gartner forudser, at kunstig intelligens vil håndtere helt op til 95% af alle kundedialoger frem til 2025, og dette er noget, som både kunder og virksomheder ønsker.

google-home

Øget kompleksitet kræver flere ressourcer

Den hurtige udvikling af nye forventninger blandt kunderne betyder, at mange virksomheder kæmper med at holde fast og positionere sig i en digital verden med øget kompleksitet. At levere en god kundedialog er grundlæggende for at kunne opbygge tætte og nære relationer, hvilket er blevet stadig mere vigtigt i arbejdet med at skabe en succesfuld forretning.

Løsningen er ofte at ansætte flere medarbejdere, hvilket er både dyrt og ikke skalerbart.

Digitale stemmeassistenter ændrer spillereglerne

Den måde, vi interagerer med teknik på, er på vej til at ændre sig dramatisk. At skrive på computer og mobil er hverken hurtigt eller intuitivt. At bruge vores stemmer er derimod en af de mest naturlige ting, vi foretager os. Når vi taler, bruger vi så lidt kognitiv kapacitet, at vi har mere end tilstrækkeligt tilbage til at udføre andre opgaver, såsom at lave mad, fylde/tømme opvaskemaskinen eller køre bil. Digitale assistenter, der lytter til det, vi siger, og som hjælper os med at bestille varer, sende meddelelser eller sætte musik på – det er fremtiden.

Blandt de værktøjer, der er blevet tilgængelige i de seneste år, er digitale stemmeassistenter som Google Assistant og Amazon Alexa. Ifølge Unilevers CFO, Graeme Pitkethly, er dette den mest forfærdende teknik nogensinde for forbrugerfokuserede virksomheder. Men ved at bruge teknikken på den rette måde kan virksomheder komme så tæt på deres kunder, at kundeservicen rent faktisk flytter ind i deres hjem.

Google og Amazon har etableret sig godt på markeder som USA, Storbritannien og Tyskland, hvor tjenester som handel, bestilling af mad og restaurantreservationer er startet. Nu har disse aktører fokus på det talte, og Google Assistant blev f.eks. lanceret med norsk stemmeunderstøttelse i efteråret 2018. De ændrede spilleregler, som teknikken medfører, er svær at ignorere, og det er på høje tid, at virksomheder lærer mere om den og fremtidige dens anvendelser.

Hvis du er interesseret i at lære mere om digitale stemmeassistenter, og hvordan din virksomhed kan drage fordel af teknikken, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt os
Jim Nielsen
Ansvarlig for salg
Kontakt mig
Kontakt mig

Til toppen