Vandt international innovationspris for fuldautomatisk låneproces

Publiceret 08 feb 2021

I december blev Dploy fra Knowit og AS Finansiering kåret som vinder af Best Adoption of Tools & Governance i Digital Lending under den årlige uddeling af IBSI Global FinTech Innovation Awards for 2020. Det norske bidrag røg til tops blandt 220 nominerede projekter fra 52 nationer og bekræfter, at norske banker og norsk finansteknologi kan måle sig med international skala.

I cirka 30 år har IBS Intelligence været den internationalt mest troværdige aktør, når det gælder fintech-nyheder, forskning og rådgivningstjenester. Deres IBSI’s Sales League Table er anerkendt som det bedste globale industribarometer de sidste årtier. Mere end 5.000 banker i mere end 150 lande deltager i konkurrencen. IBSI-vinderne blev evalueret på blandt andet innovationsevne, projektgennemførelse, brug af best practises og værktøjer, tilpasningsevne samt dokumenterede resultater. 

Stærk markedsudvikling efter lancering

Den nye løsning blev lanceret i andet kvartal 2020 og gav straks resultater. AS Financiering oplever nu en markant stigende omsætning uden at skulle øge medarbejderantallet eller brugen af overarbejde. - Vi har indført fleksible og effektive værktøjer til optimering af pointreglerne og oplever en større andel af fuldautomatiske lånetilskud og udbetalinger end tidligere,, siger Espen Sollien fra AS Financiering. 

Den 100% digitale låneløsning fra Dploy og Knowit bidrog til salgsrekord og fordoblede udlånsmængden på et faldende marked for AS Financiering. Behandlingstiden for en låneansøgning er nu blevet reduceret til 2-3 minutter og en stor del af ansøgningerne kan bevilges automatisk.  

Om Dploy fra Knowit

Dploy er en platform, som er udviklet specielt for at automatisere behandling af låneansøgninger. Platformen er rettet mod finansielle virksomheder, som tilbyder leasing, leasing af aktiver for erhvervslivet, salgsfinansiering, kredit uden sikkerhedsstillelse, boliglån, kreditkort og andre finansielle produkter til deres kunder. Kunder og samarbejdspartnere, som forhandlere og agenter, kan også få kreditgodkendelse på blot nogle få sekunder.

Om AS Financiering

AS Financiering er et af Norges ældste finansieringsselskaber og et 100 % ejer datterselskab af Sparebanken Øst. Selskabet har specialiseret sig i bilfinansiering og yder også lån til motorcykler, campingvogne og både. AS Financiering ligger i det centrale Oslo. Virksomheden er landsdækkende og distribuerer sine produkter gennem kooperative detailhandlere, internettet, finansielle formidlere og moderbankens kontorer.

Kontakt os
Jan Georg Lehmann
CCO, Knowit Solutions Bergen
Kontakt mig
Kontakt mig

Til toppen