Spring til hovedindhold
Til Knowits hjemmeside

PRESSEMEDDELELSE

Knowit køber Miracle

REGULATORISK

De nordiske digitaliseringskonsulenter fra Knowit har købt Miracle for at opnå en markant stærkere position på det danske marked.

Med købet af Miracle opnår Knowit nu et dansk fodfæste, der minder om den svensk-ejede koncerns rolle i de øvrige nordiske lande. De 130 medarbejdere hos Miracle bliver en del af forretningsområdet Knowit Solutions, som er etableret i Danmark. I Norden har Knowit 3800 medarbejdere. Ledelsen fra Miracle fortsætter i Knowit, og Miracle’s medarbejdere kommer til at arbejde tæt sammen med de nye kolleger fra Knowit. I Danmark kommer Knowit op på omkring 300 medarbejdere, og Miracle bliver i løbet af efteråret successivt en integreret del af Knowit Solutions.

Miracle omsætter for ca 245 mio DKK og har kompetence inden for systemintegration og systemudvikling. Selskabet har særlig fokus på open source-teknologi, Microsoft.Net, Azure og cloud-baserede løsninger på bl.a. HR-området og ERP. Miracle hjælper også kunderne med digital innovation. Desuden tilfører Miracle en masse erfaring med at levere til det statslige område i Danmark udover at betjene mange kunder i den private sektor.

- Kombinationen af en god kultur og vis størrelse er nøglen til at skabe gode kundeoplevelser som leverandør af it-løsninger. For at holde kunder og brugere i fokus skal vores udviklerteams have autonomi til at træffe de rigtige valg sammen med kunden, og samtidig skal man have bredde og dybde i kompetencen til at løse større opgaver hurtigt og effektivt, siger Jim Nielsen, adm. direktør i Knowit Solutions Danmark A/S.

- Miracle tilfører præcis den rette kultur og indstilling, og derfor er vi meget tilfredse med det her opkøb. Vi får en helt anden gennemslagskraft på det danske marked, og samtidig kan vi fortsætte den decentrale og meningsfulde måde at arbejde på ude hos kunderne. Miracle har et meget stærkt DNA og har gennem årene skabt sig en unik position med et godt image, fordi de løser opgaverne, så kunderne får maksimal værdi for pengene.

Hos Miracle var det grundlæggeren og hovedaktionærens ønske om at trække sig tilbage, der førte mod et opkøb.

- Vi havde egentlig sat to til fire år af til at finde den rette, men allerede på få måneder kom vi overens med Knowit. Processen gik hurtigt og nemt, sådan som vi kan lide det. På mange måder deler vi værdier, for vi er begge modstandere af stive og tunge forretningsprocesser. De kan også nemt komme på tværs af kundens interesser, siger Jan Skelbæk, adm. direktør i Miracle A/S.

-  Vi sagde fra starten, at vi helst ville ind i en nordisk virksomhed, hvor vi kan bevare vores kultur, og udgøre en solid andel af den danske tilstedeværelse. Samtidig får vi mere tyngde, dér hvor vi allerede kan levere, mens Knowit har en række kompetencer, vi ikke råder over. Det er navnlig inden for Business Intelligence, analytics, customer experience, kunstig intelligens og forretningsrådgivning. Knowit har noget på hylden, som er attraktivt for vores typiske kunder.  

Miracle’s medarbejdere er fordelt på adresser i Ballerup, Aarhus og Aalborg, men det er intentionen at finde nye fælles lokationer til både Knowit og Miracle.

- Vi har allerede for lidt plads i København, så nu leder vi efter fysiske rammer til os alle. I første omgang sigter vi på en central placering i København, hvor vi både opnår nærhed til kunderne og kan tiltrække flere stærke digitale talenter, siger Jim Nielsen. 

Knowit er gennem de seneste år vokset på det danske marked gennem flere opkøb. Knowit har de seneste år opkøbt Creuna (digitalt bureau), Cybercom (konsulentvirksomhed), Strømlin (MarTech bureau) og 1508 (designvirksomhed). Miracle vil gradvist blive integreret og blive en del af driften inden for Knowit Solutions i Danmark under ledelse af Jim Nielsen. Jan Skelbæk fortsætter Miracles drift sammen med det nuværende ledelsesteam, og han bliver en del af ledelsesteamet hos Knowit Solutions Danmark A/S.

Knowit er i dag et førende nordisk kraftcenter for bæredygtige digitale løsninger med en vision om at bidrage til et bæredygtigt og humant samfund. Knowits forretningsområde Experience er som følge af tidligere opkøb på det danske marked i dag Danmarks førende inden for digitale kundeoplevelser. Gennem købet af Miracle bliver Knowit nu også en væsentlig aktør inden for systemudvikling, systemstyring og open source-teknologi.

Opkøbet forventes gennemført primo juli, og forretningen bliver en integreret del af varemærket Knowit i løbet af 2022. Købesummen for 90 pct af aktierne i Miracle er 145 mio. DKK.

Om Miracle

Miracle bidrager hver dag til digitaliseringen og den grønne omstilling af Danmark gennem højkvalitets it-løsninger til private og offentlige virksomheder. Vi mener, at it skal være til for mennesker – ikke omvendt. Vores ydelser spænder fra analyse og idé til udvikling og implementering. Miracle har cirka 130 ansatte med base i København, Aarhus og Aalborg og omsatte i 2021 for cirka 245 millioner kroner. Læs mere på miracle.dk.

Jim Nielsen