Bookit sikrer sikker kontorplads i en Coronatid

Publiceret 14 okt 2020

Vi lever i en tid, hvor vi må holde afstand – både privat og på arbejdet. Men behøvet for at komme ind på kontoret et par dage om ugen kan være nødvendigt – både for arbejdsopgaven, samarbejdet og ikke mindst, fordi vi savner vores kolleger. Men hvordan kan vi sikre, at vi ikke er for mange på kontoret på samme tid? Knowit Experience i Bergen har under corona-nedlunkningen udviklet en app, der nemt og enkelt løser problemet.

For at undgå at have for mange medarbejdere på stedet på samme tid på kontoret i Bergen, blev de ca. 200 ansatte bedt om at reservere deres skriveborde på forhånd i et Excel-ark. Kun 50 personer fik lov til at være på kontoret på samme tid for at sikre afstand og undgå smittespredning.

– Mange oplevede, at Excel-arket var besværligt at bruge, og det blev også svært at forstå, hvilken kontorplads de faktisk havde reserveret til dagen. Det var simpelthen ikke en god platform til denne type opgave, siger projektleder Camilla Kjeseth, Knowit i Bergen.

Alternativ løsning var en succes

I stedet begyndte en gruppe Knowit-medarbejdere at tænke i alternative løsninger, der var mere brugervenlige og nemt kunne visualisere, hvilke kontorpladser, der var ledige.

Resultatet blev Bookit-appen. Og foruden et enkelt brugerinterface kan man som medarbejder se alle sine bookninger og redigere. Samtidig giver Bookit et komplet overblik over, hvor mange mennesker der faktisk er på stedet eller planlægger at være på kontoret for ikke at overskride antallet af medarbejdere, der er der på samme tid - for at kunne holde afstand og for medarbejderne at føle sig trygge.

– Da mange af vores medarbejdere savnede at være på kontoret, så vi en værdi i at bruge tid på at udvikle og finde en fleksibel løsning til booking af kontorlokaler, og som samtidig gav os et overblik over, at vi ikke var for mange på plads på samme tid. Appen giver også mulighed for smitteopsporing. Løsningen værdsættes af vores medarbejdere. I fremtiden vil vi udvide, så muligheden for at reservere en parkeringsplads er tilgængelig, når det er nødvendigt, siger Knowits Camilla Kjeseth, projektleder og en af ​​initiativtagerne til Bookit.

Fra starten var appen kun til intern brug, men det blev hurtigt klar over, at denne løsning var en rigtig god idé, som andre virksomheder kunne være interesseret i og behov for. Nu har en håndfuld andre virksomheder allerede kontaktet og er interesseret i en lignende løsning.

Kontakt os
Stine Reesen
Digital Director Knowit Experience Danmark
Til toppen