Spring til hovedindhold
Til Knowits hjemmeside

PRESSEMEDDELELSE

Knowit Experience opruster i Danmark: Fusionerer med 1508 og Strømlin

IKKE-REGULERENDE

Et år efter fusionen med Creuna øger Knowit Experience nu sin tilstedeværelse i Danmark med et par markante opkøb i form af designbureauet 1508 og dets tech-kyndige søsterselskab Strømlin. Ambitionen er fortsat at etablere sig som Danmarks førende bureau.

Ved de digitale bureauers spæde opstart i København omkring årtusindeskiftet var både Creuna og 1508 blandt de første til at se digitaliseringens klare lys. Nu samles de to traditionsrige, kreative bureauer under samme fane i form af Knowit Experience, der med opkøbene af 1508 og søsterselskabet Strømlin opruster sin position i Danmark markant. Man går således fra 12 til 60 medarbejdere i København, mens der i Aarhus er tilknyttet 80 digitale specialister fra det forhenværende Creuna.

Allerede ved fusionen med Creuna i fjor gjorde Knowit Experience det klart, at man har store ambitioner om at sætte turbo på det danske marked for på sigt at opnå den samme førende position og størrelse, som bureauet allerede har i både Sverige og Norge.

Samtidigt har man fra Knowit-gruppen også tydeligt kommunikeret, at man kun vil foretage opkøb af virksomheder, hvor man oplever gensidige interesser, værdier og synergimuligheder i både kulturerne og faglighederne. Ifølge Roar Nissen, CEO i Knowit Experience Danmark, er dette i høj grad lykkedes med opkøbene af 1508 og Strømlin:

”Vi er først og fremmest stolte over, at 1508 og Strømlin har valgt at gå sammen med os i Knowit Experience. Det er to veletablerede virksomheder, som vi har enorm respekt for, og som vi er oprigtigt glade for at få med ombord. Vi har længe ønsket os en større tilstedeværelse i København. Derfor er det fantastisk, at vi nu får to garvede virksomheder ind i folden, der deler vores værdisæt og ser det samme store potentiale i en fælles organisation, som vi gør. Og så er det samtidig to virksomheder, der deler vores holdning om, at exceptionelt dygtige medarbejdere og en attraktiv arbejdsplads er de absolut vigtigste parametre, for at nå vores høje ambitioner.” fortæller Roar Nissen.

Ifølge 1508 og Strømlin ligger motivationen i fælles værdisæt og de muligheder, der følger med som større spiller:

”I både 1508 og Strømlin har vi i noget tid undersøgt muligheden for at blive en del af noget større. Vi har store ambitioner og vil gerne kunne sætte større aftryk med det, vi arbejder med. Men det vigtigste for os har været, at det skulle være en organisation, som vi kunne se os selv i og aktivt vælge til. Det har vi fundet i Knowit Experience, som fra start har vist stor respekt for vores kulturer og vores ways-of-working. Vi oplever en fælles interesse i at finde synergierne i spændingsfeltet mellem vores kulturer og fagligheder for sammen at skabe et nyt, stærkere fællesskab til stor gavn for både vores forretning og vores medarbejdere,” udtaler Mikkel Jespersen, Co-founder og CEO i 1508.

Også hos Strømlin ser man frem til de nye muligheder, som sammenlægningen med Knowit Experience medfører:

”Vi bliver jo en del af en stor nordisk familie med næsten 4.000 dygtige medarbejdere, der gør det muligt for os at varetage projekter i en helt anden skala end tidligere. Og på et mere lokalt plan får vi en flok nye kollegaer i København, der kan give os den nødvendige båndbredde til at håndtere de mange opgaver vi har i forvejen. Det resulterer i et meget dynamisk setup, der gør det muligt for os at agere både lokalt og internationalt, hvilket vi ser enormt meget potentiale i,” siger Morten Brandt, Partner & CEO i Strømlin.

I praksis fortsætter 1508 foreløbigt under sit velkendte brand og blive boende på Wilders Plads. Strømlin bliver fra starten af det nye år en del af Knowit Experiences kontor i København under ledelse af Stine Reesen:

”Med vores nye kollegaer fra Strømlin styrker vi vores i forvejen dygtige hold af digitale specialister i København, og jeg glæder mig meget til at byde dem velkommen. Vi deler i høj grad visionen om at forene forretningsforståelse, kreativitet og teknologi for at skabe de bedste digitale kundeoplevelser - vores kunder kan se frem til at møde et endnu stærkere hold fremadrettet”, siger Stine Reesen, Director for Knowit Experience København.  

Opkøbene af 1508 og Strømlin er store skridt på vejen mod Knowit Experiences ambition om at etablere sig som et af Danmarks stærkeste bureaubrands, men det er blot begyndelsen. Det er således målet, at organisationen fortsat skal vokse, både organisk og gennem yderligere opkøb.

Aftalen om Knowit Experiences opkøb af 1508 og Strømlin er underskrevet den 13. december 2021 og overtagelsen forventes afsluttet ved udgangen af året.