"I dag burde alle IT-virksomheder have ligestilling"

Publiceret 17 okt 2017 På Knowit Decision Stockholm er hveranden medarbejder kvinde.

På Knowit Decision Stockholm er hveranden medarbejder kvinde. Men det er ikke et resultat af en individuel indsats, men af mange års stræben efter at være den bedste arbejdsplads - for alle.

At være en arbejdsplads med ligestilling mellem kønnene er noget, som mange arbejdsgivere i dag stræber efter, men som de færreste formår at opnå. Ifølge IT & Telecom-virksomhederne er kun 29 procent af de ansatte i IT-branchen kvinder, andelen af ​​udviklere er endnu lavere, kun 22 procent. Alle arbejdsgivere i dag ønsker at have ligestilling, men de fleste har stadig en lang vej at gå, før målet er nået.

Unik i branchen

På Knowit Decision i Stockholm findes dette problem ikke. Der er lige så mange mænd som kvinder ansat, hvilket er enestående i branchen. Hvordan er det sket?

- Ikke ved en målrettet indsats over for kvinder, udtaler Lisa Lind, administrerende direktør på Knowit Decision Stockholm. I stedet handler det om mange års arbejde med at skabe en attraktiv arbejdsplads for alle. Knowit er simpelthen et fantastisk sted at arbejde, vores medarbejdere trives og fortæller om det i omgangskredsen. Det har ført til, at vi i dag har rigtig mange kvinder blandt vores ansøgere, hvilket afspejles i rekrutteringen. Og vi kvoterer aldrig - vi ansætter simpelthen de kandidater, der er bedst for os.

Ebba Björklund, som begyndte for to år siden, var formentlig sådan en kandidat. Hun er i øjeblikket en af ​​de yngste i virksomheden og med sine 25 år den yngste i ledelsesgruppen. 

Lisa Lind og Ebba Björklund på Knowit Decision
Lisa Lind och Ebba Björklund på Knowit Decision

- Jeg bemærkede for eksempel på arrangementet systemvetardagen, at mange, især piger, havde et forkert billede af, hvad det vil sige at arbejde i en IT-konsulentvirksomhed. De spurgte for eksempel, om det er muligt at kombinere arbejdet med fritid, eller om det på sigt kan lade sig gøre at stifte familie. Altså hallo, er det ikke indlysende, at man skal kunne det? Mange af vores medarbejdere har børn, og den der frygt for konstant overarbejde er helt ubegrundet. Hos os skal du være i stand til at klare dit job på 40 timer om ugen, ellers er der noget galt, og så er det op til os at løse det!

Læs mere i artiklen: "Derfor er der så mange, der gerne vil arbejde med at skabe intelligent forretning"

Bevidst arbejde

Knowit Decision arbejder bevidst for, at medarbejderne skal have det godt og være medvirkende til at skabe et bedre arbejdsmiljø. I løbet af rekrutteringsprocessen møder alle ansøgere mindst én mand og én kvinde til samtale, og alle nyansatte får i løbet af introduktionsperioden uddannelse i både forskellige værktøjer og i konsulentrollen. Især juniorkonsulenter får opgaver sammen med en eller flere mere erfarne kolleger, både for at have en tryghed, nogen at spørge til råds og for at der kan videregives kompetencer. Desuden arrangeres der en masse aktiviteter for at opbygge fællesskab og sammenhold, og for at konsulenter, der normalt er ude hos forskellige kunder, stadig har mulighed for at mødes.

Men Lisa Lind er omhyggelig med at påpege, at de, der tror, ​​at det kun er kvinder, der er tiltrukket af "bløde værdier", tager fejl;

- Vores målsætning har snarere været at være en moderne virksomhed med tidssvarende værdier, spændende arbejdsopgaver og konkurrencedygtige og rimelige lønninger. Og det her er ikke noget nyt påfund, vi har også en ligelig kønsfordeling blandt vores seniormedarbejdere. Dette er en aktiv proces, der har taget tid, og som vi fortsætter med at udvikle og forbedre. At tale om "kvindelige" eller "bløde" værdier er at nedvurdere kvinderne og deres drive.

Ebba Björklund tilføjer:

- Faktisk er det jo bemærkelsesværdigt, at ligestilling mellem kønnene er noget, der vækker opsigt i 2016. For os er det en selvfølge, at vi ønsker at arbejde med de bedste, at det så tilfældigvis bliver jævnt fordelt er vel ikke så mærkeligt? Spørgsmålet er snarere: Hvorfor er det ikke sådan hos alle andre?

Vil du også have en karriere i en IT-virksomhed med ligestilling? Kontakt os på Knowit!

Klik her for at se vores ledige stillinger!

Til toppen