David gik lige fra studierne til drømmejobbet inden for visualisering

Publiceret 17 okt 2017 David Svensson har gjort hurtig karriere hos Knowit.

David var klar over to ting, da han dimitterede: han ville ikke arbejde som konsulent, og han ville ikke arbejde med IT. Et par måneder senere startede han på Knowit og indså med det samme, at han havde scoret sit drømmejob inden for visualisering.

David Svensson har gjort hurtig karriere hos Knowit. Han er 29 og er lige flyttet til Stockholm på grund af det nye job som specialist i datavisualisering på Knowit Helikopter. Han siger, at han arbejder med det sjoveste, han ved, men alligevel var det slet ikke sådan her, han havde forestillet sig sin tilværelse for bare et par år siden.

Studier i Linköping, der førte til arbejde

- Jeg voksede op i Gävle og flyttede til Linköping for at læse til civilingeniør i industriel økonomi, fortæller David. Uddannelsen er kendt for at producere managementkonsulenter, men det var ikke noget, der lokkede mig. Jeg ville ikke arbejde med IT, men fokuserede i stedet på maskinteknik. Og jeg havde ikke lyst til at flytte til Stockholm - jeg var lige flyttet til Linköping, og det var omskiftning nok.

Alligevel sad han "ret meget" foran computeren i fritiden. Byggede hjemmesider, konfigurerede databaser. Det sidste halve år af kurset besluttede David at lade sin afhandling handle om, hvordan brugervenlige systemer skaber værdi for kunden, og begyndte i højere og højere grad at føle, at IT måske kunne være noget for ham alligevel.

Da det blev tid til at søge et job lige inden eksamen, begyndte han at skitsere en plan.

- Jeg satte mig ned og lavede en punktopstilling over, hvordan hverdagen skulle se ud, siger David. Jeg ville have ambitiøse kolleger, arbejde på forkant med teknikken, have fleksible arbejdstider og spændende arbejdsopgaver. Jeg havde stort set skrevet "konsulent"...

I stedet for at sende sit CV afsted og vente på svar, begyndte David at ringe rundt til cheferne på forskellige konsulentvirksomheder. En dag ringede han til den daværende administrerende direktør for Knowit Management i Linköping, der fortalte, at de ikke havde nogen ledige stillinger for nyuddannede på daværende tidspunkt, men gav ham nummeret til en kollega: Christer Holman, administrerende direktør for Knowit Decision.

David Svensson på vej ud til en kundeopgave
David Svensson på vej ud til en kundeopgave.

- David ringede og præsenterede sig selv, og vi klikkede med det samme, fortæller Christer. Vi mødtes over en frokost, og ugen efter var han ansat.

Læs mere i artiklen: "Derfor er der så mange, der gerne vil arbejde med at skabe intelligent forretning"

Snart viste David stor interesse for visualisering, og Knowit lod ham tage den uddannelse, som guruen Stephen Few afholder. David blev hurtigt en af ​​de første i Sverige til at blive certificeret i visualiseringssoftwaren Tableu, blev sendt til USA og Storbritannien til videreuddannelse og fik ansvaret for visualisering på Knowit Decision i Linköping.

- Det lyder, som om rejsen har været lige ud ad landevejen, men der har helt sikkert været hårde perioder, siger David. På det første job er man altid meget nervøs og usikker på, om det vil lykkes én at levere varen, men Knowit har været utroligt opmuntrende og støttende. Kulturen er meget præget af iværksætterånd, hvis man har ideer, får man mulighed for at realisere dem, der er tid til selvstudium og overordnede kolleger, der går op i, at man udvikler sig. Jeg havde overhovedet ikke styr på business intelligence, da jeg startede, alligevel fik jeg tidligt ansvar og følte hurtigt, at jeg kunne bidrage med noget.

David er ikke den eneste, der anser Knowit for at være en attraktiv arbejdsplads. I Universums undersøgelse Nordic's Most Attractive Employers - IT student 2016 blev Knowit stemt ind på en sjetteplads af over 38 tusinde studerende. Og i den svenske Universum-undersøgelse er Knowit den højest rangerede af alle konsulentvirksomheder inden for IT.

For nogle uger siden valgte David at flytte til Stockholm for at fortsætte sin karriere i Knowit Helikopter, et job, der giver ham mulighed for at uddybe sin viden om visualisering. Ekspertrollen tiltaler ham.

- Det ville være sjovt at være en tung emnespecialist inden for data science om ti år, siger David. Der er så mange muligheder for at udvikle sig på Knowit, hvis man har ideer og ambitioner!

Synes du også, at Intelligent Business indenfor Knowit lader til at være den rigtige arbejdsplads for dig?

Klik her for at se vores ledige stillinger!

Til toppen