Avanceret analyse øgede rentabiliteten for logistikvirksomheden

Publiceret 17 okt 2017 Effektiviserede ruter og store omkostningsbesparelser.

Effektiviserede ruter og store omkostningsbesparelser. Det var resultatet, da en international logistikvirksomhed indledte et samarbejde med Knowit omkring Business Intelligence - BI.

Data scientist spås at blive et af ​​de hotteste job i fremtiden. Forretningsmagasinet Forbes har udnævnt erhvervet til det allerbedste for dem, der ønsker høje lønninger kombineret med en balance mellem arbejde og fritid, mens Harvard Business Review kaldte det "århundredets mest sexede erhverv". På Knowit er erhvervet meget aktuelt allerede i dag, hvor virksomhedens dataforskere hjælper kunder med at øge rentabiliteten og effektivisere deres virksomhed.

Magnus Gyllenhammar, data scientist på Knowit Decision, forklarer:

- Mængden af ​​information stiger hver dag og kan let blive svær at håndtere. En data scientist kan tackle komplekse datakilder, finde nye metoder og redskaber til analyse, som resulterer i brugbare indsigter, der kan danne grundlag for forretningsmæssige beslutninger.

Da et multinationalt selskab i logistikbranchen indledte et samarbejde med Knowit, var det for at drage fordel af netop denne ekspertise. Virksomheden har en flåde af køretøjer ude på vejene rundt omkring i Europa og en række relaterede logistikcentre. Knowits opgave var at effektivisere trafikken.

Læs mere i artiklen: "Derfor er der så mange, der gerne vil arbejde med at skabe intelligent forretning"

- Vi arbejdede primært med geografisk visualisering, fortæller Magnus Gyllenhammar. Geografiske data er taknemmelige at analysere, og vi fik et klart billede af, hvor der var flaskehalse, og hvor logistikken kunne forbedres. Ved at visualisere geografiske data bliver det nemt at skabe et billede af, hvad der sker. Det vigtigste skridt er så at analysere oplysningerne for at kunne drage konklusioner, som kan hjælpe kunden med at forbedre sin virksomhed.

Knowits avancerede dataanalyse resultaterede blandt andet i et beslutningsgrundlag for at flytte nogle logistikcentre:

Magnus Gyllenhammar, data scientist på Knowit Decision.
Magnus Gyllenhammar, data scientist på Knowit Decision.

- Ja, vi kunne se, at den daværende placering ikke var optimal, siger Magnus Gyllenhammar. Og vi kunne flytte disse virtuelt ved hjælp af vores værktøjer, afprøve hvilke effekter, en anden placering ville have på omkostninger og transportafstande. På baggrund af vores analyse kan kunden beslutte at flytte tre af sine transportcentre, med reducerede transportomkostningerne på hele 5 procent for de pågældende køretøjer som forventet resultat. Den besparelse har jo ikke blot en effekt i form af reducerede omkostninger for kunden, men også for chaufførerne og ikke mindst miljøet på grund at reduceret kulstofemission.

Avanceret dataanalyse kan nogle gange opfattes som meget komplekst arbejde med data. Udfordringen for en data scientist er derfor ikke kun den tekniske problemløsning, men også at gøre fordelene tydelige og lette at forstå. Det er et teknisk udfordrende arbejde, men er ifølge Magnus Gyllenhammar også meget sjovt:

- I takt med at vores kunder i stigende grad får mere data, er der også mere og mere for dem at udforske og lære om deres organisation. Vi er med til at hjælpe med at drive den indsigt.

Magnus uddyber:

- Knowit er det perfekte sted for den, der ønsker at arbejde som data scientist. Vi har en flad organisation og et åbent miljø. Hos os kommer du til at lære en hel masse, udvikle dig og prøve nye ting. Kort sagt: det er ikke så mange steder, der tilbyder de samme muligheder.

Er du interesseret i en karriere som data scientist inden for Intelligent Business på Knowit?

Se vores ledige stillinger her!

Til toppen