Family hugging at the beach

Udfordring

Når en person forsvinder i en flygtningelejr eller krigszone, hænger familier ofte billeder af familiemedlemmet op rundt omkring og håber, at nogen genkender personen. Det tidsmæssige perspektiv er ofte kritisk i søgningen, da familier ofte er tvunget til at flytte fra det område, hvor et familiemedlem forsvandt. Når familier ikke længere befinder sig i det samme land eller område, bliver det meget vanskeligere at genforene dem med mistede familiemedlemmer. Knowit så dette som en mulighed for at udvikle en løsning til at hjælpe med søgningen efter savnede personer.

"Vi ville se, om vi kunne oprette en digital opslagstavle for savnede personer. Ansigtsgenkendelse var det første, vi tænkte på."
Girl alone in a crowd

Løsning

Data indsendt af familien, såsom fødselsdato, identificerbare egenskaber og fotos af den forsvundne person, gøres sporbare gennem geotagging af data. Det gør det muligt at spore og få viden om både personens oprindelige og nye geografiske placering.

Billeder og data, som registreres på forskellige digitale opslagstavler, uploades til en server, hvor de suppleres med oplysninger om placering og tid. Nu kan der matches mod billeder og data, som er uploadet til andre geografiske placeringer. Alle data sendes kontinuerligt videre til en visualiseringsplatform. Algoritmer til ansigtsgenkendelse matcher foto med tidligere uploadede data i systemet. En matchning visualiserer placeringen af de andre familiemedlemmer ved markering på et visuelt verdenskort.

Flygtningehjælpen foretager derefter en manuel bekræftelse af matchningen og går videre med oplysningerne for at undgå, at de falder i de forkerte hænder.

Den platform, der bruges, er SAS VIYA.

man alone at the beach in sunset

Resultat

Geotagging af data og ansigtsgenkendelse skabte en løsning, der forenkler hjælpeorganisationernes arbejde og øger sandsynligheden for, at familier kan genforenes. Ifølge de nuværende oplysninger anvendes løsningen ikke, men den er tilgængelig for hjælpeorganisationer, hvis de beslutter at bruge den som et redskab til at søge efter savnede personer.

Løsningen var Knowits konkurrencebidrag i Nordic SAS Hackathon, hvor opgaven var at bruge data til udrette noget godt ved hjælp af platformen SAS VIYA. Løsningen blev godt modtaget og stemt som de besøgendes favorit blandt de indsendte bidrag. Knowit blev desuden belønnet med en delt førsteplads i konkurrencen.

Kontakt os
Mikkel Eistorp
Ansvarlig for salg
Kontakt mig
Kontakt mig

Til toppen