Fishing boat in norway

Udfordring

Fiskeri er en stor industri i Norge, som har mødt udfordringer på grund af ulovligt fiskeri. Disse ulovlige handlinger kan føre til overfiskeri, hvor arter trues, og maritime levesteder ødelægges. Knowit var klar over, at dette var en meningsfuld udfordring at løse.

Udfordringen var et konkurrencebidrag fra Knowit i Nordic SAS Hackathon.

Norwegian flag on boat

Løsning

Denne udfordring var velegnet til brugen af AIS-data (Automatic Identification System), et maritimt radiosystem til automatisk identifikation af skibe og andre enheder i forbindelse med søfart. De tilgængelige AIS-data blev indsamlet og suppleret med yderligere oplysninger om fartøjstype fra havområder. Dette for at identificere, om der er tale om en fiskekutter, et fartøj eller kystvagtens egne skibe.

Ved hjælp af RPA, robotstyret procesautomatisering, blev alle nødvendige oplysninger om bådene indsamlet. Oplysningerne blev derefter indlæst i SAS Viya Visual Analytics Platform med henblik på analyse af bevægelsesmønsteret på båden. Der blev brugt maskinindlæring til at træne og forfine modellen for at afgøre, om et bevægelsesmønster kunne klassificeres som et normalt bevægelsesmønster for fiskeri, eller om båden havde et unormalt bevægelsesmønster.

”Med SAS Viya Plattform var det nemt at identificere et fiskerimønster. Vi kunne hurtigt se forskellen mellem både, der fiskede, og dem, der ikke gjorde. De data, vi modtog fra SAS Viya, blev brugt som træningsdata til maskinlæring i Python. Dataene blev derefter sendt tilbage til platformen for automatisk at identificere, om båden fiskede eller ej. Datakraften og -tjenesterne i SAS Viya er virkelig gode, når du har en enorm mængde data."
Mountains and ocean in north Norway

Resultat

Modellen kan forbinde historiske data i et område af interesse for at forudsige og gøre opmærksom på fartøjer, hvis adfærdsmønstre kan indikere ulovligt fiskeri.

En videreudvikling af løsningen er at forbinde en datastrøm i realtid. Det giver en model, der automatisk kan advare kystvagten, hvis den opdager og registrerer ulovlige aktiviteter.

Modellen var Knowits konkurrencebidrag i Nordic SAS Hackathon og blev belønnet med en førsteplads i konkurrencen. Det er usikkert, om løsningen anvendes i dag. Knowit har haft en dialog med det norske, svenske og danske fiskeridirektorat. Norges fiskeridirektorat er i gang med at udvikle en lignende løsning, men Knowit deltager desværre ikke i processen.

Kontakt os
Mikkel Eistorp
Ansvarlig for salg
Kontakt mig
Kontakt mig

Til toppen