Udfordring

Siemens Industrial Turbomachinery ønskede at reducere deres leveringstider i CAE-processen og samtidig gøre det muligt at bruge oplysningerne i en mere skalerbar og tilgængelig kontekst for brugerne. Man ønskede at kunne beregne og simulere produkter for derefter at kunne fremstille det rette produkt. I konceptet ønskede man også at lægge oplysningerne direkte ind i produktmodellen (hvordan den er opbygget og skal opbygges, beskrivelse, og hvem der har arbejdet med den) i stedet for i systemet. Dette giver en mere generel, fleksibel og systemuafhængig håndtering af produktmodeller og øgede muligheder for analyse og beslutningstagning.

Løsning

Knowit Insight deltog i og gennemførte et proof of concept i OPENPROD/MODRIO – et forskningsprojekt finansieret af EU. I dette proof of concept udviklede vi en produktmodel, der indeholdt egen beskrivelse og regler for, hvordan produktet skulle se ud, og hvilke produktkombinationer der var tilladt. Løsningen tog også hensyn til, hvordan produktet bevæger sig i en livscyklus, herunder status, hvem der har arbejdet med produktet samt historik. For at opnå dette integrerede man systemer, der håndterer PDM-, CAE-, funktions- og systemkrav ved hjælp af en samarbejdsplatform.

Resultat

Projektet var vellykket og resulterede i, at leveringstiderne blev reduceret med 70 %. Brugerne kunne arbejde i et integreret miljø og behøvede ikke længere at klippe og indsætte oplysninger manuelt mellem systemer, hvilket gav en bedre brugeroplevelse og datakvalitet. Det koncept, der blev testet, kan desuden også skaleres op til andre discipliner.

Kontakt os
Til toppen