Mand, der sidder foran computer

Udfordringen

OP-Pohjola Group har et komplekst forretningssystem, der kræver omfattende test i forbindelse med planlagte ændringer. I 2011 arbejdede tre testere på fuld tid med at teste systemet. De vurderede, at planlagte fremtidige opdateringer ville øge antallet af timer, der blev investeret i at teste.

Før hver prøvekørsel og før hver enkelt testcase forberedte testerne manuelt alle testdata, fordi der ikke var nogen god måde at gemme gamle data på, som kunne genbruges. Testerne vurderede selv, at 20 % af deres arbejde gik med at opdatere testdata.

Løsningen

Efter analyse foretaget af Knowit stod det klart, at det der ville effektivisere processen mest netop var at automatisere behandlingen af ​​testdata.

Første trin i den endelige løsning var at skabe en datamodel til testdata og forstå, hvilke type data der var vigtigst. For at komme frem til disse oplysninger anvendte vi et program, der indsamlede og analyserede, hvilke data der anvendes hyppigst. Derefter udviklede vi en funktion med logik, der indeholdt alle væsentlige oplysninger, der vedrørte forretningsprocessen. Den blev forædlet hen over tid.

Eksisterende scripts til testautomatisering blev genbrugt for at kontrollere långiversystemet. De oprettede kreditter og ændrede kundekonti med information, som påvirkede långiverprocessen, f.eks. at gennemføre køb, hæve penge fra kontoen og meget mere.

Forventet investeringsafkast de kommende fem år: 7,1 %

Billede af hænder, der arbejder med diagram

Resultatet

Vi overgik forventningerne.

  • Effektiviteten steg med 24 %
  • Hastigheden steg med 50 %
  • Højere kvalitet, ingen kritiske fejl
  • 50 % hurtigere test-fix-test-cyklus for fejl fundet i produktionen
Til toppen