SAFe® 5.0 Scrum Master med certificering 17. og 19. maj

...

Beskrivelse:

Scrum Master er nok den meste grundlæggende rolle i agile udviklingsprojekter, da rollen hjælper de agile udviklingsteams med at levere maksimal forretningsværdi.

På dette kursus får du en forståelse for rollen samt konkrete værktøjer som du kan bruge i dit daglige arbejde som Scrum master. I modsætning til andre Scrum Master kurser kommer vi her omkring Scrum Master rollen i SAFe universet samt udforsker rollen som Scrum Master i relation til hele virksomheden og ikke kun det enkelte team.

Du vil lære om hvordan du planlægger og udfører Program Incement (PI) som er det primære bindeled mellem de forskellige niveauer I SAFe og kurset gør dig i stand til at lære kerneelementerne i skalering af den agile arbejdsmetode, ligesom du forstår, hvordan du udfører iterativ planning.

Som Scrum Master er det din rolle at skabe high performance teams. Du lærer hvordan Servant Leadership og Coaching hjælper til at få teams til at levere værdi I SAFe miljøet.

Du lærer at se de typiske faldgruber, og bliver klædt godt på til at udfylde rollen som Scrum Master i praksis. Kurset forbereder dig yderligere til eksamen som certificeret Scrum Master (SSM), som du kan vælge at tage som en del af kurset efterfølgende.

Mål for deltagerne på kursus:

 • At forstå Scrum Master rollen i et SAFe miljø
 • At kunne facilitere SAFe og Scrum events
 • At kunne coache teams
 • At kunne bidrage til effektiv PI planlægning og eksekvering
 • At kunne supportere og forstå DevOps implementering

Forudsætninger:

Kurset kræver ingen særlige forudsætninger, men det største udbytte af kurset opnås, hvis du har følgende forudsætninger

 • Kendskab til Agile begreber og principper
 • Kendskab til Scrum og Kanban
 • Viden om software- og hardwareudviklingsprocesser

Deltagerprofiler:

 • Nye Scrum Masters
 • Scrum Masters som vil forstå rollen I et SAFe miljø
 • Team Leads
 • SAFe Release Train Engineers

Sprog:

Vi underviser på dansk, men kursusmateriale og multiple-choice eksamen er på engelsk. Vi kan også afholde kurset på engelsk – kontakt os for at aftale nærmere.

Varighed og form:

2 dage – ”certified SAFe® Scrum Master (SSM)” eksamen er en del af kurset, men tages efterfølgende online på egen hånd.

Kurset er en grundig introduktion for Scrum Masters i Scaled Agile Framework® (SAFe) og hvordan man styrer sprints, interessenter og Program Incement (PI) planlægning. Praktikker, værktøjer og mekanikker læres ikke kun gennem teoretisk gennemgang, men også ved løsning af opgaver i fællesskab.

Underviser:

Annette Klink Dalgaard, Agil coach, SAFe konsulent. En underviser med stor praktisk tilgang og erfaring med implementering af SAFe, samt årelang erfaring med Scrum/Kanban og agile transformationer hos en stor vifte af forskellige virksomheder. Annette har arbejdet med løsninger på både team og organisatorisk niveau.

Kursusdatoer: 17. og 19. maj

Program:

08.30: Check-in og morgenmad,

09.00: kursusstart

16:30: slut på undervisningsdagen

Vi følger selvfølgelig alle restriktioner omkring Covid19. Hvis kurset bliver aflyst betales det fulde beløb tilbage.

Til toppen